4.1.2023

Å Energi og Telia velger K14 - Kvartalet som løfter byen

Det er ikke småtteri av ambisjoner som eierne bak K14, BRG,J.B. Ugland og Daland Eiendom har for bygget som nå kommer til å reise seg i hjertet av Kristiansand.

Det har lenge vært kjent at Næringsforeningen for Kristiansandregionen ville ta plass i bygget, men nå velger altså Å Energi(fusjonerte Agder Energi og Glitre) og teleselskapet Telia å skape sitt moderne og bærekraftige univers i sentrum av Kristiansand.

For når man snakker om ambisjoner, så består prosjektet av 13 000 kvadratmeter kontorarealer og 4000 kvadratmeter med forretningslokaler mot byens travle folkeliv. Dette altså midt i byens sentrum, hvor en av genistrekene i prosjektet er torvet på første plan. Det får dagslys fra et generøst glasstak, og vil åpne seg mot små og store forretninger og resten av bygget. Høyere opp kommer også en gedigen takhage til glede og nytte for leietakerne i kvartalet. Prosjektet vil tilføre ny energi og innhold til Kristiansand sentrum.

Her skapes det arbeidsplasser med et bærekraftig fokus hvor kollektivknutepunkt har vært en viktig faktor for valget til leietakerne.

Dalandgården ble revet så tidlig som høsten 2021, men grunnet usikre utsikter så har tomten ligget i vent på oppstart og omsider er vi i gang, og kan ønske nye leietakere velkommen fra mai 2025.

Gjennomføringen av prosjektet gjøres i et arbeidsfellesskap mellom BRG Entreprenør og JBU Entreprenør.

Vi anbefaler også artikkelen i Fædrelandsvennen 4. januar 2023 og Byggeindustrien

Les mer om K14

Fornøyde og forventningsfulle utbyggere og leietaker f.v. Tor Helge Reme(BRG Utvikling), Håvard Bjorå(J.B. Ugland Eiendom), Pernille Kring Gulowsen(Å Energi) og Svein Tore Råmunddal(Kvartal 14 AS)
Se alle artikler